onsdag 19 juni 2013

Enkelt bokmärke med magnet



Ett bokmärke för alla tillfällen! Ett för bakboken med muffins, ett med citat från favoritförfattaren, ett med julmotiv, noter till sångboken eller varför inte ett med användbara formler för skolan? Det är lätt att variera och du kommer att vilja göra flera när du väl börjat!



Material

  • Lite kraftigare papper
  • Magnettejp eller andra platta magneter (självhäftande, annars behövs också lim eller tejp)
  • Sax
  • Eventuellt stämplar, pennor, papperstejp eller annat att dekorera med men har du ett fint papper går det lika bra utan
Passande magneter kan du köpa på Slöjd-Detaljer eller +Panduro Hobby för ca 45 - 55 kr och det räcker till många bokmärken. Dekorativa papper finns hur mycket som helst av på Panduro och när de har rea brukar det alltid finnas några häften till halva priset. 

Instruktioner


Steg 1. Klipp ut en bit papper som är så bred som och dubbelt så lång som du vill att det färdiga bokmärket ska vara. 

 Steg 2. Vik det på mitten på längden.










 Steg 3. Klipp ut två lagom långa bitar magneter.
  Steg 4. Fäst en av dem längs ner på insidan av pappret.
  Steg 5. Nu ska vi sätta fast den andra magnetbiten på motsatta sidan för att de tillsammans ska hålla ihop bokmärket. För att få den på rätt plats lägger du den lösa magneten ovanpå den fastklistrade, som magneten "vill" ligga (de brukar vilja ligga lite omlott). Nu trycker du ner andra sidan av bokmärket platt så att magneten fastnar på den.

  Steg 6. Gör eventuellt samma sak lite högre upp om du vill att bokmärket ska ligga plattare.


 Steg 7. Nu kan du dekorera bokmärket om du vill. Jag stämplade en muffins på ett annat papper och stansade ut en cirkel. Jag har dragit kanten på bokmärket och cirkeln mot en stämpeldyna för att de dem mer kontrast även om det blev lite ojämnt.

OBS! Om du använder stämplar eller liknande så se till att det verkligen torkat innan du använder bokmärket. Använder du blyerts så använd fix-spray innan du använder bokmärket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar