måndag 3 juni 2013

Blommor av silkespapper


Blommor gjorda av silkespapper är vackra, kan användas till mycket och är extremt plånboksvänliga. Du kan använda dem som dekoration i hemmet, som gå-bort present istället för vanliga blommor, eller för att ha dem i håret om du gör de i mindre format. De är också väldigt enkla att göra utan några farliga redskap så de går utmärkt att göra tillsammans med barn.

Material



Detta är vad du behöver:


  • Silkespapper i en eller flera färger
  • Sax
  • Dubbelhäftande tejp
  • Häftapparat eller snöre

Du kan eventuellt behöva:

  • Grillpinne, ståltråd eller liknande som stjälk och eventuellt grön färg om du vill måla den
  • Grönt papper om du vill ha blad till blommorna
  • Hårspänne
Det mesta är sådant man har hemma om man pysslar lite och inte svårt att hitta men om du inte har silkespapper så kan man få det prisvärt på +Panduro Hobby om man köper deras storpack med mängder av olika färger som räcker till många. många blommor och en massa annat kul pyssel för 129 kr. Länk till silkespapper. Deras förpackningar med endast en färg är dock inte prisvärda men duger om du bara vill göra någon enstaka blomma.
Vill du ha många av en färg kan du köpa dem billigare på Slöjd-Detaljer, min favorit-hobby-affär i Stockholm. 

Instruktioner




Steg 1: Välj ut en eller flera färger av silkespapper som du vill använda.





Steg 2

Steg 2: Klipp ut 6 - 10 ark med silkespapper. Du kan själv välja storlek på arken, detta avgör storleken på den resulterande blomman, det viktiga är att de är lika stora och att de är kvadratiska. Jag har använt 10 ark på bilderna.

Steg 3: Lägg dem i en jämn hög i den ordning du önskar färgerna, det översta arket hamnar innerst i blomman och det nedersta ytterst.





Steg 4


Steg 4: Vik högen med papper som ett dragspel.








Steg 5

Steg 5: Mät ut och markera mitten av dragspelet. Häfta igenom det eller knyt ett snöre runt om mitten.

Steg 6






Steg 6: Klipp genom alla lager och runda av båda kortsidorna för att ge blombladen form.






Steg 7

Steg 7: Börja med ena sidan av blomman och pilla försiktigt isär de olika lagren av silkespapper utan att förstöra vecken för mycket. Vik översta lagret rakt upp och de andra i lagom vinkel efter det.

Ungefär så här ser det ut efter steg 7.
 Steg 8: Gör samma sak med andra halvan av blomman.

...och så här ser det ut efter steg 8.
Steg 9: Som ni kan se från bilden så har blomman en konstig, avlång form. Det ska vi fixa nu med hjälp av vår dubbelhäftande tejp! Börja med ena sidan av blomman och jobba inifrån och utåt och tejpa ihop båda sidorna av samma lager så att de blir en sammanhängande cirkel per lager snarare än två separata ark när du är klar. Gör sedan samma sak med andra sidan. Forma blomman lätt med händerna.

Så här ser den färdiga blomman ut!
 Steg 10: Fäst blomman i en stjälk, på en dörrkrans, i ett hårspänne, på ett paket eller gör något annat kul med den.


Så där, nu har du gjort en blomma av silkespapper! Du kommer alldeles säkert att vilja göra flera! Gör en riktigt stor eller flera små, ett somrigt projekt för regniga dagar. Experimentera med olika färger och storlekar

- Valle         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar