söndag 9 juni 2013

Armband av band och ringar




Just nu är spets ett väldigt populärt material som jag personligen älskar så idag tänkte jag visa ett armband du kan göra med lite överblivna bitar av spets-band. Det är ett jätteenkelt projekt som går på bara några minuter.



Material


  • En handfull ringar av metall eller plast, ca 5-15 stycken beroende på storlek och dina preferenser. Du kan till exempel använda brickor (längst ner och näst högst upp på bilden), ringar till för smyckestillverkning (näst längst ner och högst upp) eller varför inte stansa ut ut krympplast?
  • En lagom lång bit band. Det kan vara vad som helst egentligen; spets; organza; läder; satin; tyg; vad helst du kan tänkas komma på så länge det är ett platt, någorlunda följsamt, band som är lagom stort för att gå igenom hålen i ringarna du har. Det kan också vara lite bredare än dina ringar om det är mjukt nog.
  • Ev. Tejp

Inköp

Brickor är sådana som vanligtvis används tillsammans med skruvar och muttrar och de går att köpa billigt på exempelvis +Clas Ohlson. Dessa kan du även testa att måla med nagellack i spännande färger!
Krympplast och smyckesringar köper du - i Stockholm - på Slöjd-Detaljer.
Band finns det mängder av på Mattsons band, men just mina kommer från ett litet set med olika spetsband från +Panduro Hobby .


Instruktioner





Steg 0. Sätt eventuellt en liten bit tejp runt toppen av bandet för att göra den mer lätthanterlig.

Steg 1. Trä upp två av ringarna på bandet och sätt dem en hyfsad bit in.
Steg 2. Dra bandet över den yttersta ringen och sedan tillbaka igenom den inre.
Steg 3. Dra åt lite grann.

Steg 4. Dra bandet över den inre ringen och sedan igenom den yttre igen.
Steg 5. Dra åt och du är klar med den första ringen.

Steg 6. Gör nästan samma sak igen men den förra yttre ringen blir den nya inre och så trär du på en ny ring som blir den nya yttre.
Steg 7. Så här ser det ut när tre ringar är på. Upprepa så många gånger du vill.
Så här ser min färdiga fläta ut med 5 ringar. Tog bara några minuter att göra och du kan ta vilka material du nu har tillgängligt.

Gör elegant med spets eller satin eller lite tuffare med läder eller tygrester, testa dig fram!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar