fredag 22 augusti 2014

Recept: Tonfiskröra med ägg



Enkel och god tonfiskröra för smörgåsar, bakpotatis och liknande. Smaskens!


Ingredienser

  • 1 burk tonfisk
  • 2 liten rödlök
  • 2-3 hårdkokta ägg
  • Majonnäs efter smak
Om du kan, försök använda bra tonfisk och ekologiska ägg för miljön och djurens skull.

Vill du göra röran ännu nyttigare kan du substituera majonnäsen mot keso, det blir också gott!

Instruktioner 

  1. Koka äggen.
  2. Hacka lök och kokta ägg.
  3. Blanda lök, ägg och tonfisk i en liten bunke.
  4. Klicka i majonnäs (eller keso) efter smak för att göra röran krämig men det behövs inte så mycket. 


Serveringsförslag

Tonfiskröran passar bra som pålägg på både mjukt och hårt bröd så väl som bakpotatis och varma mackor, lägg gärna på en skiva eller två med ost. 


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar